Kui soovid tellida pulmatorti, siis on olulised järgmised etapid:
- Mõtle läbi tordi eelarve ja kujundus. Kas sa soovid uhket lillevahus korrustorti või lihtsat “naked” tüüpi marjatorti? Kas tort peaks olema valge või hoopis värviline? Kas kõik korrused on söödavd, või on vahepeal mõni “ilukorrus” ?
- Torti planeerides arvesta ühele inimesele 150 g, kui valid keedukreemiga või mandli- ja browniebiskviidiga tordi, tuleb torti arvestada ühele inimesele 200 g. Pane tähele, et martsipani või suhkrumassi katte ja kaunistuste kaal võib moodustada tordi kaalust lausa 15%. Omale ideaalse suurusega pulmatordi saad arvestada järgneva joonise järgi.
- Kuna pulmatordid nõuavad rohkelt aega detailide viimistlemiseks ning lühikesel põhjamaisel suvel peetakse palju pidusid, siis alusta tordimeistri otsinguid varakult. Ainult nii saad kindel olla, et sinu unistuste päeval on meistril kalendris vaba aeg olemas.
- Konsulteeri meistriga tordi sisu osas ja telli proovikoogid, et teaksid täpselt, millise hõrgu maitseelamuse sa ise koos oma külalistega sel tähtsal päeval saad. Siinkohal mõned eksklusiivsed kooslused: kookose-keedukreem koos mandlibiskviidiga, pistataatsia- ja vaniljekeedukreem maasikatega ja võibiskviidiga, shokolaadikreem kirsside ja brownie biskviidiga, mandlibesee kohvikeedukreemiga.
- Pange koostöös paika tordi viimistlus, mis vastaks pulma temaatikale. Mida rohkem on erinevaid detaile, seda kallimaks kujuneb tordi hind, kuna kõik lilled, lehed ja pitsid valmistatakse käsitsi. See eeldab spetsiaalseid materjale, omandatud oskusi ja hulganisti aega.
- Täpsusta tordi lõikamise kellaaeg ning uuri välja, kas peokohas on võimalik torti säilitada. Vajadusel toome tordi kohale serveerimise ajaks.
P.S! Korrustordid on tugevdatud puupulkadega, mis on vaja eemaldada enne lahtilõikamist ja söömist. Kujukeste detailide paigaldamisel ja ühendamisel kasutame hambatikke ning suuremal osal pulmatortide kaunistamisel kasutatud lillede valmistamisel kasutatakse spetsiaalset mittesöödavat traati.